Point Out the correct statement MCQ Pdf

Point Out the Correct Statement MCQ with Answers  : 

Now it is the time to speed up your study and score well in exam by studying Point Out the correct Statements MCQ Questions for Computer Science and Engineering Students with Answers PDF. You should practice MCQ regularly to strengthen your confidence and improve your skill. Make your accuracy hundred percent by thoroughly revised these Questions with Answers.

By thorough practicing these Multiple Choice Questions with Answers you can make your base stronger. Make your exam preparation stronger and make your preparation effective.

To do well in all such objective type questions, students should clearly know all the basic concepts of each topic. We have provided here the MCQs that will help students revise all important concepts and topics in a short-time but effectively.

Read : Point Out the wrong Statements MCQ 

Point Out the correct statement MCQ

Point Out the Correct Statement MCQ with Answers  : 

1. Point out the correct statement.

(a) Cloud architecture can couple software running on virtualized hardware in multiple locations to provide an on-demand service

(b) Cloud computing relies on a set of protocols needed to manage interprocess communications

(c) Platforms are used to create more complex software

(d) All of the mentioned

Answer : D


2. Point out the correct statement.

(a) Aggregation also can be done within software creating a custom Web page

(b) The Add Stuff link in iGoogle takes you to the content management system

(c) When you return to iGoogle, the feed appears within an Ajax frame that can be moved around on the page or moved to additional tabs that you can create

(d) All of the mentioned

Answer : D

Read : Real time Operating system MCQs 

3. Point out the Correct statement_______

(a) Virtual appliances are becoming a very important standard cloud computing deployment object

(b) Cloud computing requires some standard protocols

(c) Cloud computing relies on a set of protocols needed to manage interprocess communications

(d) All of the Above 

Answer: D


4. Point out the Correct statement.

(a) Syndicated content appears in iGoogle inside Ajax frames that can be arranged in pages

(b) RSS and Atom are prototypes of a class of XML specifications called syndication markup languages

(c) Webmail services are often free, browser-based, and platform-independent

(d) All of the above 

Answer: D


5. Point out the correct statement.

(a) Virtual machines are containers that are assigned specific resources

(b) Applications need not be mindful of how they use cloud resources

(c) When a developer creates an application that uses a cloud service, the developer cannot attach to the appropriate service

(d) All of the mentioned

Answer : A


6. Point out the  correct  statement:

(a) To determine whether your application will port successfully, you should perform a functionality mapping exercise

(b) Cloud computing supports some application features better than others

(c)Cloud bursting is an overflow solution that clones the application to the cloud and directs traffic to the cloud during times of high traffic

(d) All of the mentioned

Answer : D


7. Point out the correct statement.

(a) Cloud computing is a natural extension of many of the design principles, protocols, plumbing, and systems

(b) Platforms are used to create more easy software

(c) All SLAs are enforceable as contracts

(d) All of the mentioned

Answer : A


8. Point out the correct statement.

(a) JumpIt is an open-source virtual appliance installation and management service

(b) Converting a virtual appliance from one platform to another is easy proposition

(c) Nearly all major virtualization platform vendors support OVF, notably VMware, Microsoft, Oracle, and Citrix

(d) All of the mentioned

Answer: C


9. Point Out the correct statement: 

(a) Platforms cannot be based on specific types of development languages, application frameworks, or other constructs

(b) PaaS systems offer a way to create user interfaces

(c) In a CaaS model, customers may interact with the software to enter and retrieve data

(d) All of the mentioned

Answer: B


10. Point out the correct statement:

(a)  With EC2, you can launch and run server instances called Amazon Machine Images (AMIs) running different operating systems such as Red Hat Linux

(b)  A machine image is the software and also an operating system which is working above the instance

(c)  A machine image can be considered as the contents of a boot drive

(d)  All of the mentioned

Answer: D


11. Point out the correct statement related to database configuration :

(a) Enable Data File Growth for all the Databases Using Policy Based Management

(b) Monitor Your SQL Server Linked Server Configurations with Policy Based Management

(c) Configuring Alerts for SQL Server Policy Based Management

(d) None of the mentioned

Answer: A


12. Point out the correct statement.

(a) The Windows Azure service it The Windows Azure Platform allows a developer to modify his application so it can run in the cloud on virtual machines hosted in Microsoft datacenters

(b) Windows Azure serves as a cloud operating system

(c) With Azure’s architecture, an application can run locally, run in the cloud, or some combination of both

(d) All of the mentioned

Answer: D


13. Point out the correct statement

(a) Queries specify criteria, or conditions, that identify the documents that MongoDB returns to the clients

(b) Write operations, or queries, retrieve data stored in the database

(c) The selection limits the amount of data that MongoDB returns to the client over the network

(d) All of the mentioned

Answer : D


14. Point out the correct statements :

(a) Different types of cloud computing service models provide different levels of security services

(b) Adapting your on-premises systems to a cloud model requires that you determine what security mechanisms are required and mapping those to controls that exist in your chosen cloud service provider

(c) Data should be transferred and stored in an encrypted format for security purpose

(d) All of the above 

Answer : D