Food Where Does It Come From Class 6 MCQs with Answers

Multiple choice questions on Food Where Does It Come From Class 6 

Hello Students, how are you all hope you all will be good, in this Page we have shared with you more than 20 Important  Food Where Does It Come From Class 6 MCQs Questions with Answers  which is helpful for various entrance exams preparation. This MCQ pdf will help you enhance your performance in entrance exams. Food Where Does It Come From Class 6 MCQs  online test is important for Class 6 Students.

Food Where Does It Come From Class 6 MCQs Questions with Answers are provided here with answers and detailed explanation each question. These MCQs are important for various type of exam. By practicing our MCQ Food Where Does It Come From Class 6 pdf students will get acquainted with the key concepts which must be prepared to score high marks in the objective type questions in the any exam.

Food Where Does It Come From Class 6 MCQs

Multiple choice questions on Food Where Does It Come From Class 6


1. Food is necessary because_________

A) it provides growth

B) it provides energy

C) it keeps us healthy

D) all of these

Answer: D


2. Which of the following can be prepared from rice?

A) Bread

B) idli

C) Sambhar

D) Pun

Answer: B


3. Sugar comes from which of the following plants?

A) Sugar cane

B) Banana

C) Groundnut

D) Paddy

Answer: A


4. We get cereals (wheat, rice, maize, etc.) from_______

A) animals

B) plants

C) (a) & (b) both

D) none of these

Answer: B


5. Nectars are found in_________

A) flowers

B) fruits

C) roots

D) stems

Answer: A


6. Honey bees are often seen sitting on flowers. Why do they do so?

A) They like flowers

B) They lay eggs on flowers

C) They suck nectar from flowers

D) All of these

Answer: C


7. Which one of the following set comprises only herbivorous animals?

A) Cow, goat, rabbit, deer

B) Cow, goat, rabbit, wolf

C) Wolf, goat, rabbit, deer

D) Cow, crow, crane, camel

Answer: A


8. Human beings are__________

A) herbivores

B) carnivores

C) omnivores

D) decomposers

Answer: C


9. Which one is not a food for a squirrel?

A) Grains

B) Small insects

C) Fruits

D) All of these

Answer: B


10. Parrot eats only ________ product.

A) animal

B) fishes

C) plant

D) eggs

Answer: C


11. Which part of thw mustard plant can be used as _________

A) seed and leaf 

B) root and seed 

C) seed and stem 

D) leaf and leaf

Answer: A


12. Name two ingredient in our food that are not obtained from plants or animals ________

A) salt , water

B) ghee , butter

C) Nector , seed

D) Roughage , sugar

Answer: A


Also Read: living-organisms-and-their-surroundings


13. Which of the following animal carnivores?

A) cockroach, egle

B) goat , human

C) Human , cockroach

D) Human , egle

Answer: C


14. Animals Which Eat Only Plants And Plants Products

A) Insectivores

B) Omnivores

C) Carnivores

D) Herbivores

Answer: D


15. Humans Mostly Eat The Seeds______

A) Rice, Pulses

B) Mustard, Peanuts

C) Wheat, Soya-bean

D) All of these

Answer: D


16. Germination Of Seed Is Known As______

A) Sprouts

B) Saplings

C) Vegetation

D) None of these

Answer: A