MCQ on MS Word | Microsoft Word MCQs - YB Study

MCQ on MS Word | Microsoft Word MCQs

Microsoft Word MCQ Questions and Answers Pdf:

MCQ on MS Word Pdf is very important for students who want to score good marks in their Computer science entrance examination. Students who can Practice Chapter-wise Computer Science Multiple Choice Questions with Answers to improve their scores in Exams. Practice is the only key to success in any exam. You can start with MS Word sample question papers with Answers.

Practicing these Microsoft Word MCQs is one of the best ways to prepare for any competitive exam. There is no substitute for consistent practice whether one wants to understand a concept thoroughly or wants to score better. By practicing more MS Word Quiz Questions and Answers with Pdf, students can improve their speed and accuracy which can help them during their exams.

MCQ on MS Word


What is MS Word?

  • MS Word is a word processing program, It is also known as Microsoft Word or simply Word. 
  • MS Word is used to create a new document, edit the old document, and format and print it. Like word processing programs it has very useful tools. 
  • It is developed by the world's largest software company Microsoft. It was started in 1981 by Bill Gates, who is the owner of Microsoft company.
  • To perform such tasks, many functions, tools, etc. are provided inside MS Word, with the help of which very advanced and attractive documents can be created.


Features of Microsoft Word: 
  • Whatever documents you create, you can save them in HTML format and view them on the Internet browser.
  • You can easily and quickly create web pages with the web page wizard.
  • After this, you can see the review on the browser page of the web.
  • You can link another document or page with the hyperlink interface.
  • If you connect to the internet then you can email easily.
  • If you want to change your language, then you can use any language by going to the language setting.
  • With the help of profile tools, you can select the language as well as put any software in it.
  • You can work in the language of your choice in the assigned language which the operating system will support.

Use of MS Word: 
  • It is the most used application for word processing in the whole world and even today it is running at the top. In its place, no one uses any other application.
  • Microsoft is used to create resume letter application booklet report business card presentations.
  • In addition to MS Word, there is many other software in Microsoft Office such as MS Excel, MS Powerpoint, MS Access, etc. Programs are included with MS Word.
  • If you want to use this then you have to install MS Office. Earlier we could use this software only on computers. But it can also be used in Android mobile which you can download and use from the play store.
  • It is used in schools, colleges, offices, and many places.

MCQ on MS Word with Answers Pdf:

1. MS word is software of ___________

(A) Apple

(B) Android

(C) Google

(D) Microsoft

Answer : D


2. ____ cannot be used to work in MS Office.

(A) Joystick

(B) Scanner

(C) Light Pen

(D) Mouse

Answer: A


3. MS Word is ____ software.

(A) Web browser

(B) Word processing

(C) Operating system

(D) Antivirus

Answer: B


4. Portrait and Landscape are________ 

(A) Paper size

(B) Page layouts

(C) Page Orientation

(D) Page margin

Answer: C


5. Which is not an edition of MS Word?

(A) MS Word 2003

(B) MS Word 2007

(C) MS Word 2010

(D) MS Word 1020

Answer : D


6. The shortcut key to open a new file in MS Word is_____________

(A) Ctrl + N

(B) Ctrl + C

(C) Ctrl + V

(D) Ctrl + X

Answer: A


7. Which of the following is word processing software?

(A) Avast

(B) MS word 2007

(C) Google Chrome

(D) Mozilla Firefox

 Answer: B


8. The ___ works with the standard Copy and Paste commands.

(A) View tab

(B) Paragraph dialog box

(C) Office Clipboard

(D) All of these

Answer: C


9. Values of normal margin (in inches) in ms-word is____________

(A) left-0.5, right-0.5, top-0.5, bottom-0.5

(B) left-0.75, right-0.75, top-0.5, bottom-0.5

(C) left-1, right-1, top-1, bottom-1

(D) left-1.5, right-1.5, top-1, bottom-1

Answer: C


10. What is the overall term for creating, editing, formatting, storing, retrieving, and printing a text document?

(A) Database Management

(B) Web design

(C) Spreadsheet design

(D) Word processing

Answer: D


11. What program is used in MS Word to check the spelling?

(A) Research

(B) Word Count

(C) Set language

(D) Spelling & Grammar

Answer : D


11. What is the default alignment in a word?

(A) Left

(B) Right

(C) Centre

(D) Justify

Answer: A

 

12. Following is used for creating presentations.

(A) MS Word

(B) MS Access

(C) MS Excel

(D) PowerPoint

Answer: D


13. To show the font dialog box press____

(A) Ctrl+ P

(B) Ctrl+ D

(C) Ctrl+ B

(D) Ctrl+ Q

Answer: B

 

14. File extension of the word document is

(A) .xls

(B) .doc

(C) .word

(D) .jpeg

Answer: B


15. Following font size is not supported by word:

(A) 15

(B) 72.5

(C) 102.89

(D) 532

Answer: C

 

16. A word gets selected by clicking it_________

(A) Once

(B) Twice

(C) Three times

(D) Four times

Answer: B


17. The number of ways you can save a word document, is

(A) 2

(B) 3

(C) 4

(D) 5

 Answer: B


18. The shortcut command of ‘save’ in a word:

(A) Ctrl + A

(B) Ctrl + C

(C) Ctrl + V

(D) Ctrl + S

Answer: D


19. To view paragraph marks, clicks on the _____ tab, in the Paragraph group, click Show/Hide.

(A) View

(B) Home

(C) Page layout

(D) References

Answer: B

 

20. A _____ identifies a location or a selection of text that you name and identify for future reference.

(A) Footer

(B) Bookmark

(C) Header

(D) Page number

Answer: B


21. In the _____ we can change the view of the document and set the zoom option.

(A) Home panels

(B) View option toolbar

(C) Ribbon

(D) Title bar

Answer: B


22. Word processing package allow users to:

(A) Edit text

(B) Save text

(C) Print text

(D) All of the above

Answer: D


23. Which option is not available on the Microsoft Office button?

(A) Bold

(B) New

(C) Save

(D) Open

Answer: A


24. _____ is the change in the way text warps around the selected object.

(A) Text wrapping

(B) Indent

(C) Clipart

(D) Line spacing

Answer: A


25. A major step before taking a print of the document is

(A) To save the document

(B) To set paper setting

(C) To see a print preview of the document

(D) Both b and c

Answer : D


Microsoft Word MCQ Questions with Answers:

26. To save an MS Word document, run_______

a) the command Options - Save menu Service

b) the Save command of the File menu

c) Clicking the Save button on the Standard toolbar

d) Both B and C

Answer: D


27. To create a document watermark, you can use

a) context menu commands

b) command Background menu Format

c) the Header and Footer command of the View menu

d) Both B and C

Answer: D


28. Templates in MS Word are used to…

a) copying the same parts of the document

b) replacing misspelled words

c) inserting graphics into the document

d) creating such documents

Answer: D


29. To set the formatting of a piece of text, use ...

a) Formatting toolbar buttons

b) inline application styles

c) Format menu commands

d) All of these

Answer: D


30. Text editors include the following programs:

a) Microsoft Office applications

b) MS Word

c) Internet Explorer

d) All of these

Answer: B


31. You can preview a document in the following ways:

a) Clicking the Preview button on the Standard toolbar

b) Command Preview on the File menu

c) The Page Layout command of the View menu

d) Both A and B

Answer: D


32. To download the MS Word program, you need ...

a) in the Start menu, select Documents, in the drop-down submenu, click on the line Microsoft Word

b) in the Start menu, select the Run item and type Microsoft Word in the command line

c) in the Start menu, select the Programs item, in the submenu click on the item Microsoft Office, and then - Microsoft Word

d) type Microsoft Word on the keyboard and press the Enter key

Answer: C


33. The status bar of the Microsoft Word application displays:

a) information about the properties of the active document

b) Information about the number of pages, sections, and current page number

c) Information about the language of typing and the state of spelling in the document

d) Both B and C

Answer: D


34. The paper sheet orientation of an MS Word document is set

a) in page options

b) when inserting page numbers

c) in paragraph parameters

d) when setting the line alignment method

Answer: A


35. You can split a document into pages:

a) key combination Ctrl + Enter

b) using the Break command on the Insert menu

c) using the Paragraph command of the Format menu

d) All of these

Answer: D


36. MS Word can't apply formatting to...

a) drawing

b) footer

c) page number

d) file name

Answer: D


37. The text editor is:

a) software used to create applications

b) application software used to create and work with text documents

c) application software used to automate accounting tasks

d) application software used to create and work with tables

Answer: B


38. Under what condition can you create an automatic table of contents in MS Word:

a) paragraphs of the future table of contents have the same indentation

b) paragraphs intended for placement in the table of contents are formatted with standard heading styles

c) paragraphs of the future table of contents are aligned to the center of the page

d) paragraphs intended for placement in the table of contents are collected in one section

Answer: B


39. To check the spelling of a document, run:

a) Clicking the Spelling button on the Standard toolbar

b) The Spelling command of the Tools menu

c) Select the document, then Service - Spelling

d) Both A and B

Answer: D


40. To create a new document do the following...

a) command New menu File

b) Clicking the Create button on the Standard toolbar

c) command File menu Insert

d) Both A and B

Answer: D


41. The start of a new section in a Word document is determined by:

a) go to a new page

b) by pressing the "Enter" key

c) move to a new column

d) inserting a section break line

Answer: D


42. To set the field values ​​for a new document in the MS Word editor, you must:

a) select the "Paragraph" command from the "Format" menu

b) select the "Page Setup" command from the "File" menu, set the necessary attributes in the window that appears

c) select the "Templates" command from the "File" menu, set the necessary attributes in the window that appears

d) Both A and B

Answer: D


43. The Microsoft Equation program is designed for:

a) Create tables

b) Diagramming

c) Writing complex mathematical formulas

d) Creating curly texts

Answer: C

Related Posts