Protease Enzyme Production MCQ Questions and Answers - YB Study -->

Protease Enzyme Production MCQ Questions and Answers

MCQ on Protease Enzyme Production:

1. What is the purpose of the protease enzyme?

1) Proteases are the enzymes that break down protein. 

2) Proteases are the enzymes are forms the protein

3) Both of these

4) None of these

Answer: 1


2. How is a protease produced industrially?

1) submerged fermentation

2) solid-state fermentation

3) both of these

4) None of these

Answer: 3


3. What are the end products of protease?

1) Amino acids formation

2) Protein Formation

3) both of these

4) None of these

Answer: 1


4. Which microorganisms are used in the production of protease enzymes?

1) Bacillus subtilis, 

2) Bacillus licheniformis

3) Bacillus thuringiensis

4) All of these

Answer: 4


5. What is the industrial application of protease?

1) biotechnological processes

2) food processing

3) pharmaceuticals.

4) All of these

Answer: 4


6. Which proteases are widely used in the detergent industry?

1) Serine proteases

2) Metal protease

3) threonine proteases,

4) None of these

Answer: 1


7. Which of the followings are types of proteases?

1) aspartic proteases 

2) cysteine proteases

3) serine proteases

4) All of these

Answer: 4


8. Where are proteases found in the cell?

1) cytosol 

2) lysosomes

3) Both of these

4) None of these

Answer: 3


9. The three main proteolytic enzymes produced naturally in your digestive system are___________

1) pepsin, 

2) trypsin

3) chymotrypsin

4) all of these

Answer: 4


10. What was the first protease inhibitor?

1) saquinavir

2) ritonavir

3) indinavir

4) All of These

Answer: 1


11. Which substrate is used for the isolation of protease-producing microbes?

1) wheat bran

2) rice bran

3) paddy straw

4) All of These

Answer: 4

Related Posts