MCQ on Immunity - YB Study

MCQ on Immunity

MCQ on Immunity and Immune System

  • Immunity is a physiological function that the human body relies on to identify "self" and "non-self" components, thereby destroying and rejecting antigenic substances entering the human body, or damaged cells produced by the human body and tumor cells to maintain human health.
  • The human body can reduce the occurrence of diseases and maintain the health of the human body through immunity, which is beneficial to the human body, but some functions of the immune system are sometimes unfavorable to the human body. 
  • For example, the rejection of human transplanted organs makes it difficult for the transplanted organs to survive; the function of resisting antigens is too strong, which can cause allergic reactions in the human body.
  • The Immune has three functions:
  • Defense function: resist the invasion of antigens and prevent the occurrence of diseases.
  • Self-stabilization: remove aging, dead, and damaged cells in the body.
  • Immune surveillance: monitor, identify and remove abnormal cells produced in the body


Multiple Choice Questions on Immunity

1. Immune cells are________

A. red blood cells

B. plasma cells

C. lymphocytes

D. platelets

Answer: C


2. Which immunity receives during a lifetime?

A. Acquired immunity

B. Innate Immunity

C. Both

D. None of these

Answer: A


3. The main immune organs of the human body include________

A. Thymus, spleen, lymph nodes

B. liver, lymph nodes, spleen

C. heart, lungs, pancreas

D. Thymus, gastric, salivary glands

Answer: A


4. Which of the following is not involved in specific immunity?

A. Neutrophil.

B. T-cell.

C. Complement.

D. B-cell

Answer: C


5. Which of the following immunity is present from our birth?

A. Innate Immunity

B. Active immunity

C. Passive immunity

D. Acquired immunity

Answer: A


6. Neutrophils, basophil, lymphocytes, eosinophil and monocytes are examples of________.

A. Physical barrier

B. Cellular barriers

C. Cytokine barriers

D. Physiological barriers

Answer: B


7. When defending against pathogens, the body's first line of defense is:

A. immune organ

B. Immune Cells

C. Bactericidal substances and phagocytes in body fluids D. skin and mucous membranes

Answer: D


8. The second line of defense of the human body is_______

A. skin

B. phagocyte

C. lymphocytes

D. spleen

Answer: B


9. The first country in the world to use vaccination against human pox to prevent smallpox was_________

A. the U.S.

B. China

C. France

D. India

Answer: B


10. Which of the following is specific immunity________

A. skin barrier

b. phagocytosis by phagocytes

c. The bactericidal effect of lysozyme

D. People who have been vaccinated against polio do not get polio

Answer: D


11. Which of the following statements is true about Passive Immunity?

A. This immunity causes reactions

B. This immunity develops immediately

C. This immunity lasts only for a few weeks or months

D. All of the above.

Answer: D


12. Which of the following is nonspecific immunity?

A. No longer infected with smallpox after suffering from smallpox

B. Bactericidal effect of lysozyme in tears

C. BCG vaccination to prevent tuberculosis

D. Vaccination to prevent smallpox

Answer: B


13. Immunity is a physiological function of the human body. Which of the following statements about immunity is false?

A. People who have been vaccinated against the chickenpox virus are protected against the chickenpox virus because the body produces antibodies against the chickenpox virus

B. Immunity has the function of monitoring, recognizing, and removing abnormal cells produced in the body

C. Phagocytes distributed in blood, tissues, and organs can phagocytose and digest pathogens that invade the human body

D. Specific immunity and non-specific immunity are both innate immune functions in humans

Answer: D


14. The following descriptions about immunity are correct__________

A. A strong immune system will eliminate germs and ensure the success of organ transplantation

B; Certain antibodies can only bind to certain antigens

C. The function of resisting antigens is too weak to cause allergic reactions

D. Phagocytic phagocytosis of pathogens belongs to specific immunity

Answer: B

Related Posts