Bone Fracture Quiz - YB Study -->

Bone Fracture Quiz

Quiz on Bone Fracture and Dislocation: 

1. Pathognomic sign of traumatic fracture________

a) swelling

b) tenderness

c) redness

d) crepitus

Answer: D


2. A symptom of a dislocation is:

a) change in the absolute length of the limb; 

b) change in the relative length of the limb; 

c) pathological mobility in the damaged joint; 

d) crepitus;

Answer: B


3. Which of the following is not a complication of fractures?

a) Vascular injury.

b) Nerve injury

c) Compartment syndrome.

d) Stroke

Answer: D


4. The most common dislocation is:

a) lower jaw 

b) clavicle; 

c) shoulder; 

d) hips;

Answer: C


5. In fracture, especially in long bones, the body starts giving weight ___________

a) medially

b) axially

c) centrally

d) normally

Answer: A


6. The most common congenital dislocation is:

a) shoulder 

b) forearms; 

c) in the wrist joint; d) hips;

Answer: D


7. The cause of pathological dislocation can be other than: 

a) osteoarticular tuberculosis; 

b) osteomyelitis; 

c) arthrosis; arthritis 

d) traumatic shock.

Answer: D


8. Which of these fractures necessitates the use of bone cement or some other implant?

a) Multiple Fractures

b) Compound Fracture

c) Simple Fracture

d) Hairline Fracture

Answer: B


9. According to the etiological basis, all of the following are classified as dislocations, except: 

a) traumatic; 

b) habitual; 

c) congenital; 

d) complete;

Answer: D


10. Which of the following is an important component for any bone related implant?

a) Titanium

b) Iron

c) Calcium and Phosphorus

d) Calcium Hydroxyapatite

Answer: D


11. Fracture dislocation is a condition characterized by simultaneous:

a) fracture and displacement of bone fragments; 

b) fracture and interposition of muscles between fragments; 

c) fracture with impaction of fragments; 

d) dislocation and fracture of the articular and periarticular parts of the bone.

Answer: D


12. When examining a joint with a dislocation in it, you can drink all the symptoms, except

a) lack of active movements; 

b) a sharp limitation of passive movements; 

c) spring resistance; 

d) false mobility;

Answer: D


13. Specify a symptom that is not characteristic of a dislocation in the joint of the limb: 

a) soreness; 

b) crepitus; 

c) deformation; 

d) change in limb length;

Answer: B


14. Which is not a principle of compound fracture treatment?

a) no tendon repair

b) aggressive antibiotic cover

c) wound debridement

d) immediate wound closure

Answer: D


15. Specify a symptom that is not observed in traumatic dislocation of the shoulder: 

a) pain in the shoulder joint; 

b) a sharp limitation of movements in the joint; 

c) deformity and swelling of the joint; 

d) crepitus on palpation of the head of the shoulder;

Answer: D


16. Name the symptom of a closed bone fracture:

a) subcutaneous emphysema; 

b) pathological mobility; 

c) increase in the absolute length of the limb; 

d) bleeding;

Answer: B


17. What should be the boundaries of transport immobilization in a patient with a fracture of the humerus?

a) fingers - the scapula of the healthy side; 

b) brush - scapula of the diseased side; 

c) wrist joint - scapula of the diseased side; 

d) wrist joint - shoulder joint of the affected side;

Answer: A


18. The most preferred treatment of fracture of neck of femur in a young person is

a) hemiarthroplastyb) total hip treatment

c) conservative treatment

d) closed reduction & internal fixation

Answer: D


19. In 65 year old male with history of fracture neck of femur 6 weeks old, treatment of choice

a) sp nailing

b) mc murray\s osteotomy

c) hemiarthroplasty

d) none.

Answer: C


20. Injury to the popliteal artery in fracture lower end of femur is often due to?

a) distal fragment pressing the artery

b) proximal fragment pressing the artery

c) tight plaster

d) hematoma

Answer: A


21. In which bone the Hangman’s fracture occurs?

a) The distal end of the radius

b) The distal part of the fibula

c) Pedicle of C-2 cervical vertebrae

d) Neck of femur

Answer: C


22. What is the other name of hairline fracture?

a) Comminuted fracture

b) Pathological fracture

c) Oblique fracture

d) Stress fracture

Answer: D

Related Posts