E Commerce MCQ - YB Study -->

E Commerce MCQ

 MCQ on E-Commerce Pdf

  • E-commerce refers to conducting business activities on the Internet. 
  • "Business" deals with what to do, while "electronics" deals with how. 
  • The main functions of e-commerce include online advertising, ordering, payment, customer service and delivery of goods and other sales, pre-sales and after-sales services, as well as market research and analysis, financial accounting and production arrangements, and many other business activities developed using the Internet.
  • E-commerce will change the way business activities 
  • E-commerce will change the way companies operate 
  • E-commerce can realize the best allocation of resources, E-commerce will bring a whole new financial industry, E-commerce will transform government behavior


E-Commerce MCQs with Answers Pdf

1. E-commerce can be defined as_________

A. Digital business transactions between institutions and individuals

B. Digital transactions and processes that take place within the enterprise

C. Both A and D

D. Use the Internet and WWW to conduct business transactions

Answer: A


2. Which of the following describes e‐commerce?

A. Doing business electronically 

B. Doing business 

C. Sale of goods 

D. All of the above

Answer: A


3. Which segment do eBay, and Amazon.com belong to?

A. b2bs

B. b2cs

C. c2bs

D. c2cs

Answer: B


4. Which type of e-commerce focuses on consumers dealing with each other?

A. b2b

B. b2c

C. c2b

D. c2c

Answer: D


5. How do the transactions occur in e-commerce?

A. using e-medias

B. using computers only

C. using mobile phones only

D. none of the above

Answer: A


6. Amazon.com is well-known for which e-commerce marketing technique?

A. banner ads

B. pop-up ads

C. affiliate programs

D. viral marketing

Answer: C


7. Which of the following is an e-commerce website? 

A. Amazon.com, 

B. Flipkart.com 

C. Alibaba.com

D. All of these 

Answer: D

8. _________is an early form of E-commerce

A. SCM

B. EDI

C. Both of these

D. None of these

Answer: B


9. Which of the following is not an example of B2B e-commerce?

A. Sending and receiving the order

B. Invoice and shopping

C. all of these

D. none of these

Answer: D


10. Which is a function of E-commerce

A. marketing

B. advertising

C. warehousing

D. all of the above

Answer: D


11. Which of the following is part of the four main types of e-commerce?

A. b2b

B. b2c

C. c2b

D. all of the above

Answer: D


12. The prerequisite for realizing e-commerce is___________

A. Talent

B. Logistics

C. Electronic Information Technology

D. Information

Answer: C


13. The earliest development of the Internet began with________

A. The 1970s

B. The 1950s

C. the 1980s

D. the 1960s

Answer: D


14. The goods suitable for direct delivery online are_________

A. Tangible Goods

B. Information Products

C. Physical goods

D. Book audio and video products

Answer: B


15. All electronically mediated information exchanges are referred to as _____

A. E-Business

B. Digital Business

C. E-Commerce

D. None of the above

Answer: C


16. E-Commerce stands for_______.

A. Electrical Commerce

B. Electronic Commerce

C. Entertainment Commerce

D. Electro Chemical Commerce

Answer: B


17. Which of the following is a function of E-commerce.

A. Marketing

B. Supply Chain

C. Finance

D. All of the above

Answer: D


18. The types of e-commerce are________

A. P2P

B. C2C

C. B2B

D. All of these 

Answer: D


19. E‑commerce has _____ scope than E-Business or Digital Business.

A. Higher

B. Narrower

C. Wider

D. More

Answer: B


20. This E-Commerce commercial enterprise model specifically specializes in selling services or products online__________

A. Indirect Marketing

B. Online Direct Marketing

C. Brick & Mortar

D. Marketplace

Answer: B


21. Which of the following statements about WWW is incorrect is__________

A. It has no powerful means of communication

B. It is based on HTML language and HTML protocol

C. It is built on the client/server model

D. It provides Internet-oriented services

Answer: A


22. In the classification of e-commerce models, B2B is___________

A. E-commerce model between enterprises and consumers

B. The internal e-commerce model of the enterprise

C. Consumer-to-consumer e-commerce model

D. E-commerce model between enterprises

Answer: D


23. In addition to the Internet and WWW, ( ) is an indispensable technology for e-commerce.

A. Radio Computing

B. Customer/Service Computing

C. Main frame calculation

D. Equivalent calculation

Answer: B


24. Which of the following statements is correct about e-commerce_________

A. E-commerce changes the traditional business operation mode of enterprises, and the realization of this mode is a long process.

B. E-commerce is the establishment of a website on the Internet for product promotion or commercial transaction activities

C. The scope of e-commerce is wider than that of e-commerce

D. Both A and B

Answer: D


25. E-commerce technology enables merchants to better understand consumers so that they can_______

A. The more information consumers get, the less valuable the information is

B. None of the above is true

C. The number of information consumers get is proportional to the value of the information

D. The fewer information consumers get, the less valuable the information is

Answer: A


26. Which of the following statements about the general structure of e-commerce is incorrect__________

A. Currently the most commonly used content delivery structure is WWW

B. Network infrastructure including telephone, cable television, wireless communications, and the Internet

C. Public policy and technical standards are the two pillars of all e-commerce applications and infrastructure

D. VAN supports remote login service

Answer: D


27. The correct description of the HTML file is_________

A. Different programs can display HTML files according to their own title display methods

B. HTML files can be transferred via WWW

C. HTML files can only be read by specific programs

D. Both A and B

Answer: D


28. E-commerce has brought great changes to the social economy, mainly reflected in the transformation of___________

A. Information acquisition method, information release method, product purchase method, product sales method

B. Product purchasing method, material transportation method, information communication method, fund settlement method

C. The way of production and trade, the way of living and consumption, the way of customer service, the way of making friends, and public relations

D. The way of business activities, the way of enterprise production, the way of life consumption, the way of operation and management

Answer: D


29. The usual business hours of the online store are_________

A. 8 hours

B.24 hours

C. 12 hours

D. 16 hours

Answer: B


30. B2G Stands for_________

A. Business-to-business e-commerce

B. Business and government e-commerce

C. E-commerce between enterprises and consumers

D. Intra-enterprise e-commerce

Answer: B


31. The business that is not suitable for e-commerce is_______

A. Purchase and sale of fashion and perishable food

B. Purchase and sale of software and audio-visual products

C. Publishing business

D. Promotion of travel services

Answer: A


32. B2B Stands for____________

A. Business-to-consumer e-commerce model

B. Business-to-Government E-Commerce Model

C. Business-to-business e-commerce model

D. Intra-enterprise e-commerce model

Answer: C


33. Vertical market______

A. Provide products and services for special businesses online

B. None of the above

C. including all Internet users

D. sell products and services to a large number of companies in different industries

Answer: A


34. Which of the following is not one of the elements of an effective business model is_________

A. Profit model

B. Information asymmetry

C. Management team

D. Value expression

Answer: B


35. Unfair competitive advantage refers to______

A. A perfect market

B. An advantage a firm has built on elements that other firms cannot

C. One firm has more resources than other firms

D. All of the above

Answer: D


36. The following company whose main profit model is to charge transaction fees is_________

A. eBay

B. Google 

c. Yahoo

D. Byjus

Answer: A


37. C2C is the abbreviation of_______

A. Business-to-Government E-Commerce Model

B. Business-to-business e-commerce model

C. Business-to-consumer e-commerce model

D. Consumer-to-Consumer E-Commerce Model

Answer: D


38. B2C is stands for_______

A. Business-to-Government E-Commerce Model

B. Business-to-business e-commerce model

C. Business-to-consumer e-commerce model

D. Intra-enterprise e-commerce model

Answer: C


39. Amazon's online bookstore is an e-commerce enterprise based on the ( ) model.

A.B2C

B.B2B2C

C.C2C

D.B2B

Answer: A


40. ASP (Active Server Pages) is a type of______

A. Client application

B. Server-side scripting language development environment

C. Web server

D. Scripting language

Answer: B


41. The core function of the Web server is_______

A. Email

B. Application Construction

C. Obtain visitor information

D. Website management tools

Answer: C


42. Web Sphere is an e-commerce software platform provided by the ( ) company.

A. Informix

B. Microsoft

C. IBM

D. Oracle

Answer: C


43. In HTML, the main body of the document is marked with________

A. BODY

B.TITLE

C.HEAD

D. HTML

Answer: A


44. To achieve business goals, ( ) is the information element system must produce for the system.

A. Information needs

B. System Development Life Cycle

C. Unit Test Plan

D. System function

Answer: A


45. What is not an extension of the e-commerce hardware platform is________

A. Stereoscopic expansion

B. Vertical expansion

C. Horizontal expansion

D. Improve processing structure extension

Answer: A


46. The e-commerce website requires a good ( ), which can detect, eliminate and restore faults as soon as possible.

A. Accuracy

B. Efficiency

C. Maintainability

D. Scalability

Answer: C


47. Among the following options, ( ) uses a data flow chart to describe the information flow of the website.

A. Physical Design

B. Colocation

C. Test Plan

D. Logic Design

Answer: D


48. The provider of Internet access service is abbreviated as________

A. ICP

B. ASP

C. NSP

D. ISP

Answer: D


49. Which of the following options is not a performance measure of an e-commerce system is_______

A. Safety performance

B. Concurrency performance

C. Load performance

D. Uninterrupted performance

Answer: A


50. Analysis of e-commerce website construction and maintenance methods does not include_______

A. Safety technical analysis

B. Analysis of logistics methods

C. Analysis of maintenance methods

D. Platform technical analysis

Answer: B


51. The following is not an e-commerce server________

A. Dedicated server

B. Virtual server

C. Super server

D. Managed server

Answer: C


52. Which of the following e-commerce services does not belong to the same type as the other three is_________

A. travel services

B. Medical Services

C. E-commerce certification

D. Auction Services

Answer: C


53. The core of e-commerce website software construction is________

A. Application software

B. System Design

C. Web page production

D. Content Design

Answer: D


54. One of the most important factors in server decision-making is________

A. The speed of the server hardware

B. Memory size of server hardware

C. The price of server hardware

D. Whether the server hardware can be upgraded

Answer: D


55. There are three ways to enhance the computing power of the website by expanding the website_________

A. Improve the processing structure

B. Learn about other tools that can improve website performance

C. Horizontal expansion

D. Both A and C

Answer: D


56. Which of the following two parts can be divided into the system design stage?

A. Logic Design

B. Physical Design

C. Website Design

D. Both A and B

Answer: D


57. The basic functions of online sales that can be provided by e-commerce application server software include______

A. Advertising Services

B. Transaction Processing

C. Directory display

D. Both B and C

Answer: D


58. The main stages of the system development life cycle of e-commerce websites are_________

A. System Analysis

B. System testing

C. System operation

D. All of these 

Answer: D


59. The factors that must be considered in establishing an e-commerce website include________

A. Website Design

B. Hardware structure

C. Application software

D. All of these 

Answer: D


60. The basis for enterprises to carry out e-commerce is_______

A. Business e-commerce at the front desk of the enterprise

B.Comprehensive informatization of enterprises

C. Optimization and reorganization of business processes

D. Business e-commerce in the back office of the enterprise

Answer: B


61. __________is a series of activities in industry or enterprise, from raw materials to the formation of final products or services.

A. Logistics chain

B. Corporate strategy

C. Supply Chain

D. Value chain

Answer: D


62. An enterprise ( ) describes how the enterprise obtains revenue, generates profits, and obtains a high return on investment.

A. Marketing strategy

B. Value Embodiment

c. Competitive advantage

D. profit model

Answer: D


63. ________ involves other companies that sell similar products in the same market.

A. Competitive environment

B. First mover advantage

C. Market Opportunities

D. Competitive advantage

Answer: A


64. The existence of a large number of competitors in a market means_______

A. It is difficult to make a profit in this market

B. The market is saturated or unexplored

C. The market has not been developed

D. The market is saturated

Answer: B


65. In the ( ) profit model, the company recommends the business to members, charges a referral fee, or extracts a certain percentage of revenue from the transaction sales.

A. Subscription

B. Membership

C. Advertisement

D. Transaction fees

Answer: A


66. The main business models of B2B e-commerce are_____

A. Market/Exchange

B. Information intermediary

C. B2B service provider

D. All of these 

Answer: D


67. E-commerce has a great influence on the operation and management of enterprises, mainly in________

A. Enterprises must carry out process reengineering or reengineering

B. The transformation of the concept of time and space

C. It is necessary to improve the visibility of the enterprise and have enough attraction

D. All of these 

Answer: D


68. The e-commerce operation mode of intangible commodities is ( ).

A. Pay-to-view mod

B. Online Gifting Model

C. Online subscription model

D. All of these 

Answer: D


True or False Questions

1. B2C e-commerce basically belongs to the category of online commodity direct sales.

A. True

B. False 

C. Both

D. Can't Say

[Answer]: True 


2. The participants in e-commerce mainly refer to enterprises (B), consumers (C), and governments (G), excluding ISPs.

A. True

B. False 

C. Both

D. Can't Say

[Answer]: False


3. Internet transaction between enterprises is a basic mode of B2B e-commerce.

A. True

B. False 

C. Both

D. Can't Say

[Answer]: True


4. With the full development of e-commerce today, the network will connect information across time and space and connect the world, so enterprises will have to enter the era of transnational operation.

A. True

B. False 

C. Both

D. Can't Say

[Answer]: True


5. The Internet is a sales medium.

A. True

B. False 

C. Both

D. Can't Say

[Answer]: False


6. C2G is an abbreviation for the business-to-government e-commerce model.

A. True

B. False 

C. Both

D. Can't Say

[Answer]: False


7. Information networks operate 24 hours a day, and network-based economic activities are rarely limited by time.

A. True

B. False 

C. Both

D. Can't Say

[Answer]: True


8. Yahoo is a typical horizontal portal.

A. True

B. False 

C. Both

D. Can't Say

[Answer]: True


9. Digital products have the characteristics of fixed cost and low incremental cost.

A. True

B. False 

C. Both

D. Can't Say

[Answer]: False 


10. Most of the fixed costs of digital products are sunk costs.

A. True

B. False 

C. Both

D. Can't Say

[Answer]: True


11. The recruitment service is one of the most successful online services on the Internet.

A. True

B. False 

C. Both

D. Can't Say

[Answer]: True


12. During the second-generation e-commerce period, traditional and experienced Fortune 500 companies played a major role in the development.

A. True

B. False 

C. Both

D. Can't Say

[Answer]: True


13. Personalization of consumption means that changes in delivered goods or services are based on consumer preferences or past purchase behavior.

A. True

B. False 

C. Both

D. Can't Say

[Answer]: True


14. Pioneer is the first company to enter a certain field and quickly gain market share.

A. True

B. False 

C. Both

D. Can't Say

[Answer]: True


15. Today's e-commerce cannot exist without the Internet and WWW.

A. True

B. False 

C. Both

D. Can't Say

[Answer]: True


16. The increase in information density is due to the Internet and the Web making prices more transparent, costs more transparent, and price discrimination reduced.

A. True

B. False 

C. Both

D. Can't Say

[Answer]: False 


17. Ubiquity is one of the seven characteristics of e-commerce technology.

A. True

B. False 

C. Both

D. Can't Say

[Answer]:  True


18. Today's e-commerce is inseparable from the Internet and the WWW.

A. True

B. False 

C. Both

D. Can't Say

[Answer]: True


19. Mobile e-commerce is one of the types of e-commerce.

A. True

B. False 

C. Both

D. Can't Say

[Answer]: True


20. E-commerce includes three major themes, namely technology, business, and society.

A. True

B. False 

C. Both

D. Can't Say

[Answer]: True


21. E-commerce can only be realized with the help of the Internet.

A. True

B. False 

C. Both

D. Can't Say

[Answer]: False

Related Posts