Prescription MCQ with Answers Pdf - YB Study -->

Prescription MCQ with Answers Pdf

Multiple Choice Questions on Prescription

1. Prescription and over-the-counter medicines are marked by______

A. OTC and ABA

B. CTK and R

C. R and OTC

D. R and PGA

Answer: C


2. What does the A on a prescription mean?

A. Adult

B. Under 16 years

C. Under 6 years of age

D. Script for oral contraceptive

Answer: A


3. What does the symbol Rx mean?

A. To take

B. Should date

C. How to take

D. What to take

Answer: A


4. Which of the following is a prescription drug_______

A. essential oil

B. Red Potion

C. band Aid

D. Streptomycin

Answer: D


5. Which one should be written on the top of a prescription?

A. Patient name

B. Patient address

C. Patient's father’s name

D. Patient illness

Answer: A


6. Which is not the part of the handling of prescription

A. Reading

B. Revision of prescription

C. Collecting materials

D. Compounding

Answer: B


7. Drugs that can only be purchased with a prescription from a licensed physician or licensed physician assistant belong to_____

A. Non-prescription drugs

B. prescription

C. traditional Chinese medicine

D. Western medicine

Answer: B


8. OTC means_______

A. Medicines that can be purchased with a doctor's prescription

b. Non-prescription drugs

c. Know how medicine works and how to take it

D. Minor injuries that can be self-diagnosed and self-treated

Answer: B


9. What are the steps involved in the handling of prescriptions?

A. Handling of Prescription

B. Receiving, Reading, and checking.

C. Collecting and weighing the materials.

D. Compounding, packaging, and labeling

E. All of these 

Answer: E


10. What does the O on a prescription mean?

A. Adult

B. Under 16 years

C. Under 6 years of age

D. Script for oral contraceptive

Answer: D


11. Safe medication refers to_____

A. Minimize the dose of the drug

B. Choose as few drugs as possible

C. Try to choose more expensive drugs

D. Try to avoid adverse reactions or harm to the human body caused by the drug

Answer: D


12. The difference between prescription and non-prescription drugs is based on______

A. Does it contain antibiotics

B. With or without toxic side effects

C. whether it is western medicine

D. With or without the "OTC" logo

Answer: D


13. Which one of the following should be there on a prescription to make it a legal one?

A. Name of medicine

B. How to take the medicine

C. Quantity to be dispensed

D. Signature of the doctor.

Answer: D


14. How do you understand prescription drugs_______

A. Prescription drugs must be purchased based on a physician's prescription

B. Prescription drugs can be purchased without a doctor's prescription

C. Prescription medicines can be taken at any time according to the instructions that come with the medicines

D. Prescription drugs are suitable for self-diagnosis and self-treatment of consumers, referred to as OTC

Answer: A


15. Which of the following is the correct statement about the safe use of medicines_____

A. Prescription drugs are referred to as OTC

B. Over-the-counter medicines are medicines that can only be purchased with a prescription from a licensed physician

C. Whether it is a prescription or over-the-counter drug, the directions for use should be read carefully before use

D. Read the instructions for use of the medicine, just know the main ingredients and production date of the medicine

Answer: C


16. Which of the following is incorrect______

A. Prescription medicines are medicines that require a doctor's prescription and then can be purchased from a pharmacy or pharmacy

B. Prescription drugs should be used under the supervision or guidance of a doctor

C. Over-the-counter medicines are medicines that a patient buys directly from a pharmacy or pharmacy

D. Patients can take over-the-counter medications on a long-term basis according to prescribed methods

Answer: D


17. Which statement about prescription and over-the-counter drugs is incorrect________

A. Minor injuries can use over-the-counter medicines

B. Long-term use of prescription drugs

C. Prescription drugs for diseases that require a doctor's diagnosis

D. Flexible use and dosage of over-the-counter drugs

Answer: B

Related Posts