Questions on Burn Quiz - YB Study -->

Questions on Burn Quiz

Burn Quiz: Multiple Choice Questions: 

1. ______ is an injury that results from heat, chemical agents or radiation.

a) Wound

b) Burn 

c) Fit

d) Heart Attack

Answer: B


2. Rule of nine to estimate surface area of a burnt patient was introduced by________

a) Mortiz kaposi 

b) Alexander wallace

c) Joseph lister 

d) Thomas barclay

Answer: B


What are the three major burn categories?

a) first-, 

b) second-,

c) third-degree,

d) All of these 

Answer: D


3. What degree of burn is sunburn without blisters?

a) first-, 

b) second-,

c) third-degree,

d) All of these 

Answer: A


4. Which type of burn is painless?

a) first-, 

b) second-,

c) third-degree,

d) All of these 

Answer: C


5. Chemical burns are caused by______.

a) Heat 

b) Solids

c) Acids

d) Nitrogen gas

Answer: C


6. What do you do for a chemical burn ?

a) Run cool, but not cold, water over the burned area for several minutes. 

b) Put ointment or cream on the burned area.

c) Cover the burned area with a clean, dry cloth.

d) Both a and c

Answer: D


7. What is the first aid procedure for severe burns?

a) Cool the burn with cool or lukewarm running water.

b) Use ice, iced water, or any creams or greasy substances like butter. 

c) Put cloth on the injured area.

d) None of these 

Answer: A


8. Which of the following is a types of burns?

a) Thermal burns. 

b) Radiation burns. 

c) Chemical burns

d) All of these 

Answer: D


9. Late deaths in burns is due to_________

a) Sepsis 

b) Hypovolemia

c) Contractures 

d) Neurogenic

Answer: A


10. To treat a first degree burn you should-

a) Apply a constricting band between the burn and the heart

b) Clean the area thoroughly with hot tomorrow soapy water

c) Apply cool running water until there is little or no remaining pain

d) Apply a good quality burn cream or ointment

Answer: C


11. In 3’rd degree burns, all are seen except________

a) Vesicles are absent

b) Painful

c) Leathery skin

d) Reddish due to Hb Infiltration

Answer: B


12. Deep skin burns is treated with________

a) Split thickness graft

b) Full thickness graft

c) Amniotic membrane

d) Synthetic skin derivatives

Answer: A


13. Whic of the following statements is true about burns______

a) Hyperglycemia is seen in early burns

b) Child with burns should have damp dressing

c) Chemical powder burns should be kept dry

d) 3rd degree burns are painfull

Answer: A


14. In the burn wound, there is a decrease in the concentration of:

a) lactic acid; 

b) non-protein nitrogen; 

c) potassium ions; 

d) calcium ions;

Answer: B


15. The area of ​​the burn of the entire upper limb according to the "rule of nines" is up to:

a) 1%; 

b) 9%; 

c) 18%; 

d) 27%;

Answer: B


16. The area of ​​the burn of both lower extremities according to the "rule of nines" is up to:

a) 9%; 

b) 18%; 

c) 27%; 

d) 36%;

Answer: D


17. Of the local symptoms for a first degree burn, all are characteristic, except: 

a) hyperthermia; 

b) soreness; 

c) redness; 

d) hypoesthesia.

Answer: D


18. Of the local symptoms with second-degree burns, all are noted, except:

a) soreness; 

b) hyperemia; 

c) bubbles; 

d) hypoesthesia.

Answer: D


19. Burn shock is characterized by:

a) weakly expressed erectile phase; 

b) pronounced erectile phase; 

c) the absence of a torpid phase; 

d) increase in CVP;

Answer: C


20. First aid for burns includes all of the following except: 

a) the introduction of painkillers; 

b) applying a dry aseptic dressing; 

c) applying an ointment bandage; 

d) prevention of asphyxia in burns of the upper respiratory tract; 

e) organization of delivery to a medical institution.

Answer: E


21. For chemical burns, first aid scope includes all of the following except: 

a) rinsing with running water; 

b) treatment with neutralizing solutions; 

c) anesthesia; 

d) applying an ointment bandage;

Answer: C



Related Posts