Shock Quiz : Multiple Choice Questions - YB Study -->

Shock Quiz : Multiple Choice Questions

Shock Quiz with Answers

1. What is a shock?

a) Shock is a critical condition brought on by the sudden drop in blood flow through the body. 

b) Shock is a life-threatening condition that occurs when the body is not getting enough blood flow. 

c) Both of these 

d) None of these

Answer: C


2. Which of the following drugs is used in cardiogenic shock_______

a) Dopamine

b) dobutamine

c) Penicillin 

d) Both a and b

Answer: D


3. What are the 3 types of shock?

a) Cardiogenic shock (due to heart problems) 

b) Hypovolemic shock (caused by too little blood volume) 

c) Anaphylactic shock (caused by allergic reaction)

d) All of these 

Answer: D


4. What type of shock is caused by an acute infection?

a) Septic shock

b) Cardiogenic shock

c) Hypovolemic shock 

d) All 

Answer: A


5. What drugs are used to treat shock?

a) catecholamines, dobutamine, 

b) isoproterenol, 

c) phenylephrine and milrinone

d) All of these 

Answer: D


6. What are the four stages of shock?

a) initial stage,  

b) compensatory stage, 

c) the progressive stage, and refractory stage.

d) All of these 

Answer: D


7. Shock therapy is otherwise known as---

a) EEG

b) ect

c) cat

d) MRI

Answer: B


8. Name the phases of shock

a) fainting, collapse; 

b) initial, intermediate, terminal; 

c) lightning-fast, acute; 

d) erectile, torpid.

Answer: D


9. For traumatic shock is uncharacteristic:

a) acidosis; 

b) alkalosis; 

c) hyperkalemia; 

d) hyponatremia;

Answer: B


10. For the torpid phase of shock is uncharacteristic:

a) lowering blood pressure; 

b) cyanosis of the face; 

c) cold extremities; 

d) weak pulse;

Answer: B


11. Normally, the Algover shock index is

a) 0.5; 

b) 1.0; 

c) 1.5; 

d) 2.0;

Answer: A


12. The Algover shock index is the ratio:  

a) systolic pressure to diastolic; 

b) diastolic pressure to systolic; 

c) pulse rate to respiratory rate; 

d) pulse rate to systolic pressure.

Answer: D


13. What degree of severity of traumatic shock corresponds to the condition: respiratory rate - 30-32 per minute, pulse - 110-120 beats per minute, blood pressure - 90-80 / 50-40 mm Hg.?  

a) easy; 

b) average; 

c) heavy; 

d) preagonal.

Answer: B

Related Posts