Software Engineering MCQ Questions with Answers Pdf - YB Study

Software Engineering MCQ Questions with Answers Pdf

Software Engineering Multiple Choice Questions:

1. What is a software?

A. Software is documentation and configuration of data. 

B. Software is set of programs, documentation & configuration of data.

C. Both A and B

D. None of the above 

Answer: C


2. Who is the father of Software Engineering?

A. Margaret Hamilton

B. Watts S. Humphrey

C. Alan Turing

D. Boris Beizer

Answer: B


3. What is Software Engineering?

A. Designing a software

B. Testing a software

C. Application of engineering principles to the design a software

D. None of the above

Answer: C


4. Which of the following is designed to control the operations of a computer?

A. Application Software

B. System Software

C. Utility Software

D. User

Answer: B


5. Which of the following is not a type of software?

A. System software

B. Application software

C. Utility software

D. Driver software

Answer: D


6. Which of the following is the part of system software?

A. Operating system

B. Utility software

C. Browser software

D. both a and b

Answer: D


7. Which of the following is not an example of system software?

A. Language Translator

B. Utility Software

C. Communication Software

D. Word Processors

Answer: D


8. What is the full form of a Virus?

A. Very Information Record User Search

B. Very Interchanged Result Until Source

C. Vital Information Resources Under Siege

D. Vital Information Resources Under Search

Answer: C


9. Which one of the following is not a software process quality?

A. Visibility

B. Timeliness

C. Productivity

D. Portability

Answer: D


10. Software in computer________

A. Enhances the capabilities of the hardware machine

B. Increase the speed of central processing unit

C. Both A and B

D. Done of above

Answer: C


11. Computer software can be defined as………

A. the computer and its associated equipment

B. the instructions that tell the computer what to do

C. computer components that act to accomplish a goal

D. an interface between the computer and the network

Answer: B


12. Most of the application software available in the market needs a __________ for use.

A. People

B. Money

C. Software License

D. All of the above

Answer: C


13. A web service is a software that supports computer-to- computer interaction over the

A. acces

B. axis

C. wire

D. Internet

Answer: D


14. Software Engineering_________

A. is a set of rules about developing software products

B. has been around as a discipline since the early 50’s

C. started as a response to the so-called ‘software crisis’ of the late 90’s

D. is an engineering discipline concerned with all the aspects of software production

Answer: D

Related Posts